Gıda Bülteni Tarım Üzüm posası tavuk yetiştiriciliğinde antibiyotiklerin yerini alabilir mi?

Üzüm posası tavuk yetiştiriciliğinde antibiyotiklerin yerini alabilir mi?

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), son yedi yılda tavuk üretiminde kullanılan antimikrobiyal ilaç satışlarında yüzde 71'lik bir düşüş olduğunu açıkladı. Çiftçiler, tavuk sağlığını desteklemek için alternatif yöntemler ararken, Tako Araştırma Grubu, geri dönüştürülmüş üzüm posasından elde edilen bir kümes hayvanı yemi katkı maddesi geliştirmekte öncülük ediyor. Doç. Dr. Elad Tako, ürünlerinin yerel gıda israfını azaltmaya ve antibiyotikleri yerine koymaya yardımcı olabileceğini umuyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Tako Araştırma Grubu'nun Baş Araştırmacısı Doç. Dr. Elad Tako, kalan üzüm kabukları, çekirdekleri ve saplarından yapılan posanın, antioksidanlar, besinler ve biyoaktif bileşikler açısından zengin olduğunu belirterek, “Posayı hayvanların yemlerine eklediğimizde, tavukların büyümesini ve bağışıklık sağlığını desteklerken enfeksiyonlara ve yaygın patojenlere karşı duyarlılığı azalttığını gördük” dedi. Doç. Dr. Tako, üzüm posasının faydalarının, antibiyotiklerin onlarca yıldır elde etmek için uygulandığı faydalarla yakından örtüştüğünü açıklıyor.  

Hayvan ve insan sağlığını koruyor 

Posanın besinsel faydalarından yararlanan Doç. Dr. Tako ve ekibi, antibiyotik kullanımından elde edilen bağışıklık ve büyüme faydalarına ulaşmak için alternatif bir yöntem öneriyor ve aynı zamanda hayvan ve insan sağlığına ilişkin ilişkili zararlardan kaçınıyor. Birincil yem katkı maddesi olarak geri dönüştürülmüş bir ürün kullanarak gıda israfını ve bunun çevresel etkisini azaltmaya yardımcı oluyor. Doç. Dr. Tako, posayı çöplüklerden uzaklaştırmanın, yan ürünün çevresel etkisini azaltmaya da yardımcı olduğunu açıklıyor.  
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *