Bu haberi görüntülü izlemek istiyorsız linke tıklayınız
https://www.gidabulteni.com/video/video-haber/simdi-de-altin-tozlu-zeytinyagi-piyasada/111
Gastronomide altın kullanımı sınır tanımıyor. Ete tuz atma stiliyle ikonik bir işletmeciye dönüşen ve Salt Bae adıyla anılan dünyaca ünlü kasap Nusret Gökçe, restoranlarında yüksek fiyata altın kaplamalı etler satmaya başlamıştı.
Hatta Vietnam’ın kamu güvenliğinden sorumlu bakanı To Lam’ın, Nusret’in Londra’daki restoranında oldukça pahalı altın kaplamalı steak yediğinin ortaya çıkması, ülkesinde büyük eleştirilere neden olmuştu.
DİLAN POLAT'IN ALTINLI KAHVESİ
Rengiyle yemek ya da tatlıların albenisini artıran altın, daha sonra da güzellik merkezleri sahibi, sosyal medya fenomeni Dilan Polat’ın kahvesiyle gündeme gelmişti.
Tutuklanmadan önce sosyal medyada sık sık şaşalı yaşamına dair paylaşımlar yapan Polat, altın tozu döktüğü Türk kahvesini yudumlarken çekilen görüntüsünü takipçileriye paylaşarak, zenginlik gösterisi yapmıştı.
Polat’ın bu paylaşımı sonrası da ‘yenilebilir altın tozu’ ve ‘yenilebilir altın yaprağı’na yönelik ilgi arttı.
ALTINLI ZEYTİN ÇIKTI
Altınla kaplı gıdaların yarattığı ilgi farklı sektörlerdeki girişimcileri de harekete geçirdi. Zeytin ticareti yapan Levent Usluer, altın kapladığı 24 zeytini, 300 dolardan satmaya başlarken, özellikle Arap şeyhlerinin ürüne ilgi gösterdiğini iddia etti.
ALTIN TOZLU GIDA MODASI ZEYTİNYAĞINA SIÇRADI
Son olarak Zeyteenia markasıyla satış yapmaya başlayan Deveci Danışmanlık ve Gıda şirketi de, zeytinyağına altın tozu katarak, vitrine çıktı. Markanın satış sitesinde ise, altınlı zeytinyağının erken hasat edilen zeytinlerden soğuk sıkım yöntemiyle elde edildiği ve saf 24 ayar yenilebilir altın parçacıklarla zenginleştirildiği bilgisi veriliyor.
Yarım litresi 7 bin TL’ye satılan zeytinyağının 0,7 dizem olduğu ve hiçbir katkı maddesi eklemeden saf şekilde satışa sunulduğu belirtiliyor.
gıda için altın tozu internette satışta
Öte yandan hemen her gıdaya eklenmeye başlanan yenilebilir altın, e-ticaret siteleri üzerinden satılan ve gıda süslemesi için kullanılan bir ürün. 24 ayar altın varaklar ve altın tozu şeklinde satılan yenilebilir altının 5 sayfası 900 TL. Altın tozunun ise 70 miligramı 1700 TL’ye satılıyor. Granül biçiminde satılan formunun 1 gramı ise 9 bin 838 TL’ye satışa sunulmuş.
ALTIN TOZLU GIDALAR YARARLI MI ZARARLI MI?
Satıcıların e-ticaret platformundaki iddiası, 1kalp sağlığı, hücre yenilenmesi ve unutkanlığa karşı etkilidir” şeklinde olsa da, Avrupa Gıda Güveliği Otoritesi (EFSA) altının sağlık etkisine dair herhangi bir tespitte bulunmamış. Altının yenilmesi durumunda toksikolojik (zehirleyici) etkisini değerlendiren EFSA, dokularla temas hâlinde element altından iyonik altın salınabileceğine ve temas yerinde yüksek bir lokal altın konsantrasyonuna ulaşabileceğine dikkat çekmiş. Diğer yandan kurum, olası hücre zararına ilişkin herhangi bir veri olmadığına da vurgu yapmış. Bu noktada altın tüketmek isteyenlerin, gıda katkısı açısından bilinmezlikle dolu bir madenle karşı karşıya olduklarını bilmeleri gerekiyor. Diğer yandan altın üretiminde kullanılan kimyasalların yaratabileceği olası riskler de cabası.
Nusret'in altın kaplamalı biftek videosu: