Daha fazla besin; Çalışmalar organik gıdaların daha fazla besin içerdiğini, meyve ve sebzelerde daha fazla antioksidan bulunduğunu gösteriyor.
Daha az kanser riski; Organik gıdalarda sentetik pestisit bulunmaması nedeniyle, organik gıda yemekten kaynaklanan kanser riski daha azdır. Friends of the Earth tarafından yürütülen bir araştırma, organik bir diyete geçmenin, katılımcıların vücutlarında yaygın bir pestisitin ana maddesi olan kansere neden olan glifosat seviyelerini yalnızca bir haftada yüzde 70 oranında azalttığını gösterdi.
Et ve yumurtada daha fazla kalp dostu omega-3 yağ asidi bulunur; Organik et ve süt ürünleri, omega-3 yağ asitleri de dahil olmak üzere daha fazla besin içerir. Omega-3 yağ asitleri kan basıncını düşürmeye, kalp krizi ve felç riskini azaltmaya yardımcı olur ve göz ve beyin sağlığını iyileştirebilir.
Daha az kimyasal tüketmek; Organik olmayan gıdalarda izin verilen 700'den fazla kimyasal var ve organik yiyerek bunlardan kaçınırsınız.
GDO yok; Organik gıdalarda genetiği değiştirilmiş organizmalar yok. GDO'lar giderek yaygınlaşıyor. GDO'lar sağlık riskleri oluşturabilir ve hepatik, pankreatik, renal veya üreme etkileri dahil olmak üzere vücutta toksik etkilere neden olabilir.
Antibiyotik direnci geliştirme olasılığı daha düşüktür; Organik olmayan et ve kümes hayvanlarına genellikle hormonlar ve antibiyotikler enjekte edilir ve bunlar insanlara zarar veren birçok antibiyotik dirençli bakteriyle ilişkilendirilmiştir. Organik et ve süt ürünlerinde antibiyotik yok.
Daha çevre dostu; Organik tarım kirliliği azaltır, suyu korur ve organik olmayan tarıma göre daha az enerji kullanır.
Kanalizasyon çamuru yok; Organik çiftliklerin kanalizasyon çamurunu gübre olarak kullanmaları yasak. Birçok geleneksel çiftçi, mahsulleri için gübre olarak kanalizasyon çamuru yayar.
Hormonsuz et ve süt ürünleri; Organik gıdalar hormon içermez. Geleneksel çiftçiler genellikle daha fazla et ve süt üretmek için hayvanlara hormon pompalar. Etkileri arasında hormonlu et ve süt ürünleri tüketen insanlarda kanser riskinin artması da vardır.
Hayvanlara insanca muamele; Organik çiftçiler, çiftlik hayvanlarına muamelelerinde belirli gereklilikleri karşılamalı. Organik çiftlik hayvanları, yıl boyunca dışarıya erişime, egzersiz için alana, temiz ve kuru yataklığa, gölgeye, barınağa ve temiz içme suyuna sahip olmalı. Kalabalık, insanlık dışı koşulların olduğu fabrika çiftliklerinde yetiştirilemez.
Organik tarım toprak erozyonunu azaltır; Organik tarım toprak sağlığını ve verimliliğini artırır ve toprak erozyonunu azaltır.
Su tasarrufunu destekler; Organik tarım su yollarının temiz kalmasına yardımcı olur. Geleneksel çiftliklerde kullanılan sentetik gübrelerin yüzde 40'a kadarı yeraltı ve yüzey sularına karışarak nehirleri, gölleri ve okyanusları kirletir.
Etik çiftçiliği destekler; Organik çiftlikler sıkı tedbirleri karşılamalı ve organik alışveriş yapmak, büyük ölçekli fabrika çiftlikleri yerine bu çiftlikleri desteklemeye yardımcı olur.
Daha taze yiyecekler; Organik yiyecekler genellikle daha tazedir çünkü daha uzun süre dayanması için koruyucu maddeler içermezler.
İklim değişikliğiyle mücadeleye yardımcı olur; Organik çiftlikler daha az sera gazı yayar. Organik çiftçilik, çok fazla suya ihtiyaç duymayan ve toprağı kimyasal kirleticilerle kirletmeyen sağlıklı toprak yaratır.